NINA J. HEDKROK

MUSTAA SAMETTIA

NINA J. HEDKROK

MUSTAA SAMETTIA

Suomalainen puhas luonto on minulle tärkeää. Kirjoittamani laulut usein kertovat luonnosta tai luonto on niissä vertauskuvin mukana. Kuvassa olen ohjaustyössä Helsingin Vanhankaupunhin koskipuistossa. Valitsi kuvan tänne vaikka se sinänsä ei liity harrastuksiini, mutta luonto on tässä kaunis ja keskellä kaupunkia.

KEHONI ON TEMPPELINI

Aamut aloitan nauttimalla vihreällä teetä ja meditoiden. Vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja ja puhdistaa kehoa. Teen jälkeen meditoin 30-60 min. Aamurutiineihini kuuluvat metsälenkki minkä aikana aivosoluni heräävät kirkkaiksi uuteen päivään..

Olen onnellinen ja ylpeä suomalaisuudestani. Suomi on puhdas ja happirikas maa elää. Rakastan Suomen luontoa ja sen eläimiä. Rakastan Suomen vesistöjä ja haluan säilyttää suomalaisen luonnon ja sen rikkaudet myös jälkipolville.

Ilmastomuutokseen on on puututtava ajoissa ja pitäisi tehdä kauaskantoisia päätöksiä  jälkipolvia ajatellen jotta tänne olisi hyvä syntyä, täällä olisi hyvä elää ja asua sekä viettää arvokasta vanhuutta. Minusta on tulossa ensimmäistä kertaa isoäiti ja siksi pidän tärkeänä sitä millaiseen maahan jälkeläiseni syntyvät ja missä ympäristössä he tulevat kasvamaan. Turvallinen ja saasteteton elinympäristö tulisi olla jokaisen kansalaisen oikeus ja itseisarvo. 

Talvella pidän murtomaahiihdosta. Helsingissä löytyy lumiseen aikaan hyvät hiihtoladut. Pidän istumisesta rantakallioilla kuunnellen lokkien kirkunaa ja laineiden liplatusta rantakiville. Kesällä tykkään käydä ongella mietiskelemässä ja soutaa venettä. 

Keväisin poimin niityiltä yrttejä ja syksyllä käyn sieni-, ja marjametsällä.  Itsetehdyt ja säilötyt lisäaineettomat luomumarjat ja vihannekset ovat maukkaita ja terveellisiä. Harrastan myös ruuanlaittoa.

Pyrin syömään vain kotona itsetehtyä ja prosessoimatonta ruokaa. Aamuisin leivon  itselleni lisäaineettomat kaurarieskat. Loppujen lopuksi elän hyvin yksinkertaista ja tavallista elämää  mistä nautin.

Musiikki, teatterit, oopperat, taidenäyttelyt, messut ja konsertit silloin tällöin virkistävät ja katkaisevat arjen. Ystävät ja perheeni ovat minulle tärkeitä sekä toki rakkaat lemmikkikissani. 

Otetaan tavaksi liikkua metsissä ja vesistön äärellä nauttimassa maisemista edes kerran viikossa - ollaan kosketuksissa luontoon.